Nákyp z rýžových vloček s ovocem

67%

Porcí

6

Příprava

10 min

Vaření

35 min

Hlasuj

Ingredience

  • 300 g rýžových vloček
  • 40 g másla
  • 200 ml mléka
  • 200 ml vody
  • 4 vejce
  • 4 lžíce medu
  • z 1/2 citronu kůra
  • 4 hrušky (libovolné ovoce)
  • máslo a kokos na vymazání a vysypání

Nákypy mám moc ráda. Dají se dělat v různých kombinacích, využít ovoce, které je momentálně k dispozici nebo v zimě použít domácí zavařené z léta.

Postup:

Smícháme mléko, vodu, 2 lžíce medu a dáme v této směsi vařit rýžové vločky doměkka.

Mezi tím si nachystáme ovoce – omyjeme a nakrájíme na kousky. Vymažeme a vysypeme plech nebo zapékací mísu. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Vločky necháme lehce vychladnout. Přimícháme zbylé 2 lžíce medu, polovinu másla, nastrouhanou citronovou kůru a žloutky. Dále přimícháme nakrájené ovoce a jemně vmícháme i sníh.

Celou směs přemístíme do plechu, uhladíme a poklademe na tenké plátečky zbytek másla.

Pečeme v předem vyhřátí troubě na 200 °C, dokud povrch lehce nezhnědne (zhruba 30-35 minut).

Při podávání můžeme lehce posypat moučkovým cukrem.

nakyp-ryzove-vlocky-detirecept-nakyp

ryzove-vlocky-pouziti-nakyp-hrusky

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
66.666666666667 0 100
-->