Ingredience
- 1/2 hlávky kapusty
- 1 velká cibule
- 1 hrst červené čočky,
- 1 velká brambora
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sezamového oleje
- sůl
- voda
Když se řekne “kapusta”, většina lidí zrovna nejásá. Ale přitom jen záleží na správné úpravě případně dochucení. Já když dnes tuto polévku uvařila, Jiřík po snědení první porce křičel “ještě, ještě, ještě, mámo!” Červenou čočku přidávám do polévek často a ráda, pomůže s dohuštěním a není třeba dávat nějakou mouku.
Postup:
Cibuli nakrájíme na menší kousky, kapustu důkladně omyjeme a nakrájíme také na menší kousky, stejně tak bramboru. Rozehřejeme si oleje v hrnci, lehce opečeme cibuli a přidáme kapustu, kterou necháme povadnout. Lehce osolíme, promícháme a zalijeme vodou. Přidáme bramboru a červenou čočku (je dobré ji propláchnout).
Necháme vařit doměkka. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, promícháme a ochutnáme, zda nám polévka vyhovuje chuťově (raději solíme méně, dospělí si mohou dosolit při podávání).