Ingredience
- 4 středně velké červené řepy
- cca 0,5 l mléka
- 2 celá vejce
- cca 150-200 g hladké mouky
To máte tak. My doma milujeme červenou řepu a neustále vymýšlíme, co z ní lze ještě uvařit nebo upéct. A tak došla sestra s tím, že udělá řepové palačinky. Asi to je krapet divné, že všechno tak vychvaluji, ale tohle… tohle je taková dobrota. Chutná výborně čerstvá teplá i studená. Báječná je s lučinou, tvarohem nebo čerstvým sýrem a klidně i jen tak samotná.
Jak si připravit palačinky z červené řepy
Řepu okrájíme, umyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme ve vodě. Až je měkká, tak ji scedíme. Dáme do mléka a rozmixujeme. Přidáme rozšlehaná vejce a postupně přisypáváme mouku. Píši zhruba 150-200 g. Jde o to, abyste měli těsto husté jako klasické na palačinky. Vyšleháme metličkou a necháme 15 minut odstát.
Rozehřejeme pánev a smažíme.
Náplň si můžeme připravit například z 1 tvarohu, 3 lžic bílého jogurtu, špetky soli a petrželové natě.
Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
70.967741935484
0
100