Ingredience
- 6 vajec
- 6 rovných polévkových lžic třtinového cukru
- 1 bio vanilkový cukr
- 250 g hladké mouky (případně 1:1 se špaldovou)
- 2 kávové lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- 1 polévková lžíce světlého karobu
- tuk a mouka na vysypání plechu
- 1 vanilkový pudink
- 500 ml mléka
- 250 g tučného tvarohu
- 1 kávová lžička třtinového cukru
- ovoce
- lístky máty/meduňky
To máte tak. Chcete jít vařit kávu a zjistíte, že k ní vlastně nic nemáte. Děti pobíhají kolem a ptají se, jestli bude i nějaký ten dezert a vy horko těžko přemýšlíte, co z toho nic vyplodíte. Během 2 minut jsem prohledala lednici, spížku i kuchyni a šla na to. Schválně to vyzkoušejte taky, ovoce zvolte dle libosti, případně toho, co zrovna dozrává 🙂
3 – 2 -1 – START: upečte si rychlý dezert!
Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přisypeme mouku, kypřící prášek a karob. Promícháme vařečkou a rozvrstvíme na plech, který si předem vymažeme tukem a pomoučíme. Dáme péct do trouby na 220 °C na 10 minut.
Uvaříme si pudink – v 1/2 litru mléka 1 balení (většinu mléka s 1 lžičkou cukru ohřejeme, v troše mléka v hrníčku rozmícháme pudink a jakmile začne mléko vařit, přidáme pudink a zhruba 2 minutky mícháme), odstavíme z vařiče a necháme lehce vychladnout. Pak přimícháme vidličkou tvaroh.
Po vytažení z trouby “koláč” rychle vychladne, protože není příliš vysoký (toto množství jsem schválně dala na klasický plech). Vykrojíme libovolné tvary, lžičkou nandáme pudinkový tvaroh, přidáme čerstvé ovoce a lístky máty.
A máme hotovo 🙂
Dobrou chuť!