Ingredience
- 300 g řeckého jogurtu
- 1 menší-středně velká salátová okurka
- 1 pořádná snítka kopru
- 1 stroužek česneku
- čerstvě mletá sůl
Kdo by neznal tradiční řeckou pochoutku tzatziky. Na letošní dovolené v Řecku jsem měla šanci jich ochutnat spoustu. Líbilo se mi, jak se navzájem chuťově lišily, i když jde o tak málo ingrediencí. Nejvíc mi chutná varianta i s koprem (který ne všude byl, nebo nebyl čerstvý), a tak jsem pro vás připravila krátký a rychlý návod, jak si je doma připravit.
Základem je dobrý jogurt, ideálně řecký 🙂 Dnes ho seženete například v Lidlu. Salátovou okurku oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Lehce vymačkáme vodu, přidáme do jogurtu, nasekáme kopr a prolisujeme česnek. Promícháme a jen lehce osolíme a máme hotovo.
Teď s čerstvým česnekem a koprem chutnají tzatziky báječně! Přivezla jsem si domů i “směs na tzatziky”, kde je sušený kopr, tak jsem zvědavá, jaká bude chuť potom.
Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).