Jak už jsem vám psala, momentálně testuji nový rendlík Ballarini, který je vhodný jak na všechny typy sporáků, tak i do trouby. Už brzy pro vás budu mít podrobnou recenzi, ale ještě než se k ní dostanu, tak se musím podělit o nový recept na zapečený květák.
Recept je z kategorie “něco rychlého a dobrého” a je naprosto ideální v týdnu na večeři nebo v sobotu na oběd. Květák už jsem nedělala dlouho, a když jsem procházela obchodem a přemýšlela, na jaký způsob si ho připravit, aby to nebyla jen klasika, tak mi padly do očí sušená rajčata v oleji. A místo tradičního eidamu jsem dala přednost mozzarelle. Celkem překvapivě toho nejvíc snědla Violi, která naznala, že je to výborné a už jsem měla pomalu strach, že se na mě ani nedostane. Takže i děti si určitě pochutnají. A teď k samotnému receptu.
Jak si připravit zapečený květák se sušenými rajčaty a mozzarellou
Květák si důkladně umyjeme, rozdělíme na růžičky a dáme vařit do lehce osolené vody. Jakmile je měkký, scedíme vodu, dáme květák na rendlík a lehce okořeníme čerstvě mletým pepřem. Přidáme sušená rajčata a poklademe nakrájenou mozzarellou.
Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 170 °C po dobu zhruba 10 minut.