Ingredience
- 120 g špaldové mouky hladce mleté
- 3 vejce
- 50 g povoleného másla
- 70 ml mléka
- 3 polévkové lžíce sirupu z ječmenného sladu
- 1 polévková lžíce karobu
- 1/2 polévkové lžíce prášku do pečiva bez fosfátu
- 1/2 balíčku vanilkového pudinku
- 1 bio vanilkový cukr
- 200 ml mléka
- vypeckované višně
- tuk a mouka (vyzamazání plechu)
Chuť višní je specifická a jsem ráda, že letos bylo těch našich alespoň na jeden koláč :-). Kombinaci s těstem ochuceným karobem neodoláte. Navíc do těsta jsem přidala pudinku, takže je krásně vláčné.
Postup:
Mléko vaříme s vanilkovým cukrem, jakmile se začíná vařit, přidáme pudink a necháme zhoustnout. Lehce vychladíme.
Žloutky lehce prošleháme metličkou se sirupem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků postupně přidáme povolené máslo, mléko a mouku s práškem do pečiva a karobem. Vše promícháme a nakonec vmícháme sníh.
Formu vymažeme a vysypeme, navrstvíme těsto a do něj jemně vmícháme pudink. Nakonec poklademe višněmi.
Pečeme při 180 °C 25 minut.
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100