Višňový koláč

Porcí

8

Příprava

20 min

Vaření

25 min

Hlasuj

Ingredience

  • 120 g špaldové mouky hladce mleté
  • 3 vejce
  • 50 g povoleného másla
  • 70 ml mléka
  • 3 polévkové lžíce sirupu z ječmenného sladu
  • 1 polévková lžíce karobu
  • 1/2 polévkové lžíce prášku do pečiva bez fosfátu
  • 1/2 balíčku vanilkového pudinku
  • 1 bio vanilkový cukr
  • 200 ml mléka
  • vypeckované višně
  • tuk a mouka (vyzamazání plechu)

Chuť višní je specifická a jsem ráda, že letos bylo těch našich alespoň na jeden koláč :-). Kombinaci s těstem ochuceným karobem neodoláte. Navíc do těsta jsem přidala pudinku, takže je krásně vláčné.

Postup:

Mléko vaříme s vanilkovým cukrem, jakmile se začíná vařit, přidáme pudink a necháme zhoustnout. Lehce vychladíme.

Žloutky lehce prošleháme metličkou se sirupem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků postupně přidáme povolené máslo, mléko a mouku s práškem do pečiva a karobem. Vše promícháme a nakonec vmícháme sníh.

Formu vymažeme a vysypeme, navrstvíme těsto a do něj jemně vmícháme pudink. Nakonec poklademe višněmi.

Pečeme při 180 °C 25 minut.

dezert-visne-bez-cukru

visne-kolac-recept

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->