Ingredience
- 5 ks kuřecích prsou
- 15 ks středně velkých brambor
- 1 žlutá paprika
- 10 menších mrkví
- 5 menších cibulí
- 5 lístků šalvěje
- 5 snítek petrželové natě
- čerstvě mletá sůl
- olivový olej
Minulý měsíc jsem pro vás na blog připravila recenzi na extra silný alobal. A protože se osvědčil, tak pro vás mám jako bonus i jeden “alobalový recept”.
Možná si říkáte, proč něco dávat do alobalu. Až si toto jídlo připravíte, tak to pochopíte. 🙂 Ono totiž upéct kuřecí maso tak, aby zůstalo šťavňaté, není jenom tak. Když k němu přidáte sezónní zeleninu, brambory, voňavé bylinky a olivový olej, tak na talíř rázem dostáváte hotovou lahodu. K tomu všemu je to jednoduché a rychlé na přípravu. Sečteno a podtrženo, měli byste to vyzkoušet. 🙂
Recept z jednoho balíčku – alobalu
Jako první si vše připravíme. Zeleninu umyjeme a očistíme. Mrkev oškrábeme a cibuli oloupeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Papriku nakrájíme na 10 pásků a cibuli na dílky.
Kuřecí prsa necháme tak, jak jsou. Ani je neklepeme, prostě nic. 🙂
Utrhneme si větší kus alobalu, kuřecí prso lehce osolíme ze spodní strany a položíme na alobal. Postupně na něj naskládáme 1/5 brambor, 2 mrkve, 2 pásky papriky, 1 nakrájenou cibuli, 1 lístek šalvěje a snítku petrželové natě. Vše lehce osolíme a pokapeme olivovým olejem. Balíček zabalíme a dáme na plech.
Takto si připravíme všech 5 balíčků a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 220 °C. Pečeme po dobu 45 minut. Pak plech vyndáme, balíčky rozbalíme, alobal který překáží odtrhneme a vrátíme zpět do trouby s tím, že ji přepneme na gril, aby se nám zelenina a brambory lehce opekly. Po zhruba 5-10 minutách vytáhneme a můžeme podávat.
Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.