Ingredience
- 5 ks kuřecích prsou
- 15 ks středně velkých brambor
- 1 žlutá paprika
- 10 menších mrkví
- 5 menších cibulí
- 5 lístků šalvěje
- 5 snítek petrželové natě
- čerstvě mletá sůl
- olivový olej
Minulý měsíc jsem pro vás na blog připravila recenzi na extra silný alobal. A protože se osvědčil, tak pro vás mám jako bonus i jeden “alobalový recept”.
Možná si říkáte, proč něco dávat do alobalu. Až si toto jídlo připravíte, tak to pochopíte. Ono totiž upéct kuřecí maso tak, aby zůstalo šťavňaté, není jenom tak. Když k němu přidáte sezónní zeleninu, brambory, voňavé bylinky a olivový olej, tak na talíř rázem dostáváte hotovou lahodu. K tomu všemu je to jednoduché a rychlé na přípravu. Sečteno a podtrženo, měli byste to vyzkoušet.
Recept z jednoho balíčku – alobalu
Jako první si vše připravíme. Zeleninu umyjeme a očistíme. Mrkev oškrábeme a cibuli oloupeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Papriku nakrájíme na 10 pásků a cibuli na dílky.
Kuřecí prsa necháme tak, jak jsou. Ani je neklepeme, prostě nic.
Utrhneme si větší kus alobalu, kuřecí prso lehce osolíme ze spodní strany a položíme na alobal. Postupně na něj naskládáme 1/5 brambor, 2 mrkve, 2 pásky papriky, 1 nakrájenou cibuli, 1 lístek šalvěje a snítku petrželové natě. Vše lehce osolíme a pokapeme olivovým olejem. Balíček zabalíme a dáme na plech.
Takto si připravíme všech 5 balíčků a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 220 °C. Pečeme po dobu 45 minut. Pak plech vyndáme, balíčky rozbalíme, alobal který překáží odtrhneme a vrátíme zpět do trouby s tím, že ji přepneme na gril, aby se nám zelenina a brambory lehce opekly. Po zhruba 5-10 minutách vytáhneme a můžeme podávat.
Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte Nic vám pak neuteče.