Ingredience
- 1 malý kelímek (150 g) bílý jogurt
- 1 malý kelímek žitné celozrnné mouky
- 1 malý kelímek polohrubé mouky
- 4 velké lžíce medu
- 1/2 kelímku mléka
- 1/2 kelímku oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 bio vanilkový cukr
- 1 velká lžíce karobu karobu
- máslo a polohrubá mouka - vymazání a vysypání formy
Postup:
Do větší mísy nasypeme a nalijeme veškeré uvedené ingredience kromě karobu. Šlehačem vše promícháme do hladkého těsta – musí být spíše řidší.
Oddělíme si do menší mísy zhruba 1/3 a tu obarvíme karobem.
Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku – skutečně to chce vysypat hodně důkladně, aby pak šla bábovka dobře vyklepnout. Nalijeme světlé těsto a do něj potom dokola nalijeme těsto obarvené karobem.
Pečeme na 190 °C zhruba 1 hodinu. Ke konci pečení bábovku hlídáme, aby se nepřipálila, tak ji raději přikryjeme alobalem.
Po vytažení vyklepneme a necháme zcela vychladit. Můžeme si pomoci vlhkou utěrkou, kterou na chvíli dáme na formu, když nejde bábovka snadno ven.
Dejte vědět svým přátelům...
56.25
0
100