Ingredience
- 200 g 70 % čokolády
- 200 g bílé čokolády
- 7 kávových lžiček kokosového oleje
- mandlové lupínky
- kokos
Pralinek je veliká spousta. Ty lepší patří jednoznačně mezi vysoce ceněné cukrářské umění a já se do nich zatím raději ani nepouštím.
Zkusila jsem lehké čokoládové, které zvládnete připravit během chvilky a hodí se třeba i jako vánoční cukroví, pokud nejste příznivci pečených druhů. Moje děti mají rády nejvíc ty z bílé čokolády s mandlovými lupínky a ani se jim nedivím, tato kombinace mě asi nikdy nepřestane bavit.
Postup:
Pracovala jsem s formičkami na pralinky z Ikey (Sada formiček na čokoládu – 49,-).
Rozpustíme si ve vodní lázni tmavou i bílou čokoládu – čokoláda se rozláme na kousky a přidá se kokosový olej s tím, že do tmavé čokolády stačí 2 lžičky oleje a do bílé čokolády 5. Průběžně s čokoládou mícháme, ale pokud budeme mít vrchní hrnec s čokoládou ponořený ve vodě (spodní hrnec), nehrozí že by se čokoláda připalovala.
Jakmile bude čokoláda zcela rozpuštěná, můžeme začít s plněním. Variant je několik:
- mandlové lupínky zalít bílou/tmavou čokoládou
- kokos zalít bílou/tmavou čokoládou
- bílá – tmavá čokoláda a naopak (první vrstva vždy na 5 min do mrazáku)
- tmavá/bílá čokoláda – nasypat kokos, dát na 5 min do mrazáku a zalít zbytek opět čokoládou
Pokud chceme míchat vrstvy, vždy dejte formičku s první vrstvou na 5 minut do mrazáku. Čokoláda tuhne rychle, takže po 15 minutách můžete s klidem vytáhnout, pralinky vyklepnout a dát do misky do lednice.