Ingredience
- 3 hermelíny
- olivový olej
- citronový pepř
- šalvěj (1 lístek na 1 hermelín)
- rozmarýn
- tymián
- 3 menší cukety
- čerstvě mletá sůl
Recept spíše pro dospělé (pro děti jde naložit přírodní sýr s bylinkami), kteří milují grilování. Letní pohodička na zahradě nebo dovolené si grilování jednou za čas vyloženě vyžaduje. Já osobně si kolikrát dám hermelín mnohem radši než kus masa. K tomu tentokrát grilovaná cuketa, výborná foccacia a brusinky přímo dovezené od taťky ze Švédska. Lahoda!
Myslím si, že na jednu porci postačí jeden hermelín, ale už se nám i stalo, že někteří zvládli během večera hermelíny tři :-))
Jak si připravit grilovaný hermelín (případně camembert)
Na dostatečně veliký kus alobalu (doporučuji ten pevnější) kapneme olivový olej, dáme bylinky, lehce opepříme a položíme hermelín, který opět zakapeme olejem, přidáme bylinky a opět můžeme lehce opepřit.
Důkladně zabalíme a dáme do lednice nebo na chladné místo.
Grilujeme z obou stran. Pokud máte rádi, když se hermelín po rozkrojení lehce rozteče, pak musí být pěkně nafouknutý.
Cukety důkladně umyjeme, nakrájíme na kolečka, lehce osolíme a případně opepříme. Grilujeme zároveň s hermelínem.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
66.666666666667
0
100