Ingredience
- 250 g namletých vlašských ořechů
- 200 g špaldové mouky hladce mleté (,nebo bezlepkové mouky)
- 4 vejce
- 350 ml klasického, nebo libovolného rostlinného mléka
- 1-3 polévkové lžíce rozpuštěného medu
- ghí
Myslím, že neznám dítě, které by nemilovalo palačinky. Já osobně je tedy zrovna dvakrát nemusím, ale poslední dobou se snažím experimentovat a zkoušet nové chutě a zdobení, takže jednou za čas si je s chutí dám také. Každopádně i kdybych na ně neměla chuť, tak je i tak s radostí připravím pro děti a zbytek rodiny 🙂 A co vy? Jste jejich příznivci?
Verze pro celiaky: bezlepkové palačinky
Místo špaldové mouky, kterou jsem použila do receptu já, použijte svoji oblíbenou bezlepkovou variantu.
Zdravé mlsání? Proč ne. Hurá na ořechové palačinky ♥
Jako první si nameleme vlašské ořechy – co nejjemněji to půjde. Smícháme je s moukou, přidáme mléko, vejce, med a vše promícháme metličkou.
Metličkou mícháme tak dlouho, dokud nemáme těsto bez hrudek. Konzistence je stejná, jako když děláme klasické palačinky. V případě, že máte těsto řidší, přisypte mouku, nebo ořechy.
Medu dáme podle chuti 1-3 lžíce – záleží také na tom, jak pak chceme palačinky jíst. Pokud samotné, klidně dejte celé 3 lžíce. Jestli se ale chystáme palačinky potřít medem, marmeládou nebo jiným “sladidlem”, pak není potřeba palačinky přesladit.
Těsto necháme 30 minut stát.
Rozehřejeme si pánev, rozpustíme lžičku přepuštěného másla a smažíme postupně palačinky z obou stran. Ghí je super, že má také nasládlou a oříškovou příchuť, takže máme palačinky skutečně dokonale oříškové.
Čím zdobit?
My si palačinky pokapali medem a posypali kokosem a sušenými borůvkami. Pro děti jsem pak chystala odpoledne ještě verzi pomazanou domácí meruňkovou marmeládou a skvěle budou chutnat třeba s nastrouhaným jablíčkem nebo hruškou.
Co je u mě nového? Neochuďte se o všechny novinky a sledujte mě na Facebooku a Instagramu.