Ingredience
- 450 g listového špenátu
- 3 větší brambory
- 1 cibule
- 15 g másla
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- čerstvě mletá sůl
pečený losos
- 150 g filetu lososa
- čerstvě mletá sůl
- pár kapek citronové šťávy
- sezamové semínko
Když máte doma kvalitní čerstvé suroviny, nemusíte vymýšlet žádné složitosti a za pár minut máte na stole chutné jídlo. Třeba takový špenát a losos toho moc nepotřebují a dohromady jim to svědčí.
Polévka i hlavní chod? Vyzkoušejte krém ze špenátu s lososem.
Jako první si dáme péct lososa do trouby. Na pekáček s pečícím papírem dáme filet lososa, lehce osolíme a zakápneme citronovou šťávou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu cca 15-20 minut (dle tloušťky filetu).
Dál si oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Rozpálíme si máslo, na něm osmahneme cibulku, přidáme omytý špenát, nakrájené brambory, lehce osolíme a zalijeme vodou (stačí lehce, aby měla polévka krémovou konzistenci, případně můžeme naředit po uvaření).
Vaříme do té doby, dokud brambory nezměknou. Přidáme rozdrcený česnek a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Při podávání přidáme do polévky kousky lososa, zakápneme olivovým olejem a posypeme lehce sezamovým semínkem.
Co je u mě nového? Neochuďte se o všechny novinky a sledujte mě na Facebooku a Instagramu.