Špenátový krém s pečeným lososem

Porcí

4

Příprava

10 min

Vaření

25 min

Hlasuj

Ingredience

  • 450 g listového špenátu
  • 3 větší brambory
  • 1 cibule
  • 15 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • čerstvě mletá sůl

pečený losos

  • 150 g filetu lososa
  • čerstvě mletá sůl
  • pár kapek citronové šťávy
  • sezamové semínko

Když máte doma kvalitní čerstvé suroviny, nemusíte vymýšlet žádné složitosti a za pár minut máte na stole chutné jídlo. Třeba takový špenát a losos toho moc nepotřebují a dohromady jim to svědčí.

Polévka i hlavní chod? Vyzkoušejte krém ze špenátu s lososem.

Jako první si dáme péct lososa do trouby. Na pekáček s pečícím papírem dáme filet lososa, lehce osolíme a zakápneme citronovou šťávou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu cca 15-20 minut (dle tloušťky filetu).

Dál si oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Rozpálíme si máslo, na něm osmahneme cibulku, přidáme omytý špenát, nakrájené brambory, lehce osolíme a zalijeme vodou (stačí lehce, aby měla polévka krémovou konzistenci, případně můžeme naředit po uvaření).

Vaříme do té doby, dokud brambory nezměknou. Přidáme rozdrcený česnek a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Při podávání přidáme do polévky kousky lososa, zakápneme olivovým olejem a posypeme lehce sezamovým semínkem.

Co je u mě nového? Neochuďte se o všechny novinky a sledujte mě na Facebooku a Instagramu.

špenátový krémpolévka ze špenátušpenátový krém s lososemšpenátová polévka

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100