Ingredience
- 350 g těstovin
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 6 lžic nasekaných sušených rajčat (ideálně s česnekem)
- 10 lžic nakrájených černých oliv (bez pecky a náplně)
- 2 šalotky
- cca 2 lžíce olej z rajčat
- 100 g sýru cheddar
- 1 kávová lžička provensálských bylinek (sušených)
- čerstvě mletá sůl
Těstovinový salát se dá připravit na spoustu způsobů. Ať už s masem, nebo jako vegetariánská verze. Můžete si na něm pochutnat, když je teplý a stejně tak i zastudena. I proto doporučuji mít doma vždy alespoň 1 balíček těstovin. Protože nějaké ty suroviny k tomu už se pak také najdou.
Když bych si já osobně měla vybrat jeden z těstovinových receptů, který je sázka na jistotu, bude to přesně tento. Je až s podivem, že jsem ho pro vás ještě na blog nenapsala, protože je nejen chutný, ale také rychlý a snadný na přípravu.
Těstovinový salát s vůní Středozemí
Jako první si dáme uvařit těstoviny do vroucí osolené vody. Jakmile jsou al dente, scedíme je a propláchneme studenou vodou.
Během toho, co se vaří těstoviny, tak si nachystáme ostatní ingredience. Papriku umyjeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme obě papriky na podobně velké kousky (cca 1-2 cm). Na rozpálené pánvi je prudce opečeme a hned stáhneme.
Pokud nemáme rajčata už z obchodu nasekaná, tak si je nakrájíme na menší kousky. Olivy nakrájíme podélně na půlky. A šalotku nakrájíme co nejdrobněji.
Všechny nachystané ingredience přidáme k těstovinám. Ty zakápneme olejem z rajčat, posypeme bylinkami a jen lehce osolíme. Jako poslední vmícháme nakrájený sýr na drobné kousky. Ochutnáme, jestli nám takto vše vyhovuje a můžeme podávat.
Tip: někdo má rád salát “mastnější”, takže si může dát víc oleje. Stejně tak podle chuti můžete přidat více provensálských bylinek, s kterými jsem v kuchyni opatrnější, protože jsou hodně výrazné.
Co je u mě nového? Neochuďte se o všechny novinky a sledujte mě na Facebooku a Instagramu.