Ingredience
- 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 sáček sušené droždí
- 1 hrnek vlažné vody
- 1 zarovnaná kávová lžička soli
Postup:
Do menší části vlažné vody nasypeme droždí a necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, sůl, přilijeme kvásek a vodu. Důkladně promícháme, lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na 60 minut kynout.
Těsto rozdělíme na 4 části, vytvarujeme bagety, dáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 15 minut kynout.
Rozehřejeme si troubu na 230 °C, na bagety uděláme pár zářezů nožem a vložíme do trouby. Stejně tak dáme do trouby také druhý plech s trochou vody nebo můžeme použít malý plecháček s vodou, který postavíme na plech s bagetami.
Pečeme 20 minut.
Tip: pokud chceme použít celozrnnou mouku, dáme 1 a 1/2 hrnku hladké mouky a 1 hrnek celozrnné žitné mouky.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
37.5
0
100