Domácí francouzské bagety

38%

Vaření

20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 sáček sušené droždí
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 1 zarovnaná kávová lžička soli

Postup:

Do menší části vlažné vody nasypeme droždí a necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, sůl, přilijeme kvásek a vodu. Důkladně promícháme, lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na 60 minut kynout.

Těsto rozdělíme na 4 části, vytvarujeme bagety, dáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 15 minut kynout.

Rozehřejeme si troubu na 230 °C, na bagety uděláme pár zářezů nožem a vložíme do trouby. Stejně tak dáme do trouby také druhý plech s trochou vody nebo můžeme použít malý plecháček s vodou, který postavíme na plech s bagetami.

Pečeme 20 minut.

Tip: pokud chceme použít celozrnnou mouku, dáme 1 a 1/2 hrnku hladké mouky a 1 hrnek celozrnné žitné mouky.

francouzska-bageta-celozrnna-mouka

francouzska-bageta-recept

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
37.5 0 100
-->