Ingredience
- 5 petrželí
- 3 mrkve
- 2 cibule
- zhruba 2 kávové lžičky dětské hořčice
- špetka himalájské soli
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Miluju pečenou zeleninu. A na podzim a v zimě dáváme doma přednost té kořenové. Okurky, rajčata a papriky už nemají tu správnou chuť, takže je to docela logické řešení. Možná by vás to ani nenapadlo, ale z kořenové zeleniny si můžete připravit i chutnou pomazánku. Stejně jako my tento týden. Snažím se do přípravy jídla co nejvíce zapojovat děti, jako tentokrát. Dokončení pomazánky se ujala Violi a konečně jsme otestovali i dětskou hořčici Boneco. Zcela upřímně vám můžu říct, že právě na kečupy, hořčice a různé dresingy si při nakupování dávám pozor. I když má Jirka téměř 5 let a Violi 7, tak si dají občas maximálně kvalitní kečup (dokud je, tak i domácí) a jen výjimečně hořčici. Kupované omáčky a dresingy jim naštěstí ani nechutnají, takže to nemusím řešit.
Co se týče kečupů a hořčicí, tak mě štve, kolik šíleností jsou do toho někteří výrobci schopní nacpat. Tady u Boneca je fajn, že se obejdou bez zbytečných konzervantů a chemie a u dětského kečupu nejsou přidaná barviva, aromata a konzervační látky. Takže možná fajn tip i pro vás.
A teď hurá na recept →
Pusťte děti do kuchyně na pomazánku
Kořenovou zeleninu a cibuli očistíme, umyjeme a nakrájíme na kousky. Lehce osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct do trouby na 200 °C po dobu zhruba 15-20 minut.
Upečenou zeleninu přendáme na hlubší talíř, případně do misky, necháme chvíli vychladnout. Teď přichází chvíle pro děti. Společně zeleninu rozmačkáme, přidáme hořčici, promícháme a pokud chceme jemnou strukturu, tak můžeme rozmixovat tyčovým mixérem.
Nakrájíme pečivo a necháme děti, ať si dají pomazánky dle libosti a přidat můžeme klidně i libovou šunku.
Dobrou chuť 🙂
Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).
Další originální recepty najdete v nové kuchařce RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo i vám ♥