Ingredience
- 220 g špaldové mouky hladce mleté
- 2 větší mrkve
- 3 vejce
- 4 lžíce medu
- 3 lžíce kokosového oleje
- 150 g bílého jogurtu
- 1 bio skořicový cukr
- 1 kypřící prášek bez fosfátů
Mrkev k pečení koláčů a muffinů mám moc ráda. Je k tomu předurčena svojí sladkou chutí.Místo másla nebo klasického oleje jsem zkusila opět použít kokosový olej a kombinace s mrkví mu svědčí. Před dětmi jsem je musela schovat, aby vydržely do druhého dne pro návštěvu.
Postup:
Mouku promícháme s práškem do pečiva. Jogurt, vejce, med, olej a skořicový cukr dáme do druhé mísy a lehce prošleháme mixérem.
Okrájíme si mrkev, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle k mouce. Přidáme promixované tekuté ingredience a vařečkou promícháme.
Plníme do připravených košíčků nebo formy na muffiny do 2/3. Pečeme při 180 °C po dobu zhruba 22 minut – raději zkusíme pomocí zapíchnutí špejle (těsto se nesmí lepit).
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
54.385964912281
0
100