Ingredience
- 600-700 g mladých kopřiv
- 1 velká cibule
- 3 vejce
- 1 plátek másla
- 1 stroužek česneku
- sůl
- voda
Teď na jaře je kopřiv spousta. Musíte si dát jen pozor na to, kde je sbíráte. Rozhodně se vyhněte mezím okolo silnice a nebo na okraji u pole, které mohou být práškované.
Postup:
Z kopřiv použijeme pouze listy nebo mladé vršky, opláchneme je studenou vodou a v hrnci spaříme horkou vodou (necháme 2 minuty, poté scedíme). Na rozehřátém másle osmahneme cibulku nakrájenou na malé kostičky. Přidáme spařené kopřivy, lehce osolíme a prolisujeme česnek. Promícháme, a dáme si kopřivy lehce bokem. Na volnou část rozklepneme vejce a promícháme s kopřivami.
Necháme ještě ze 2 minuty povařit a můžeme podávat například s vařeným bramborem.
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100