Ingredience
- 450 g listového špenátu
- 2 větší brambory
- 1 cibule
- 1 plátek másla
- 1 stroužek česneku
- pár kapek olivového oleje
- špetka soli
Začíná období, kdy je k dostání čerstvý listový špenát. Je škoda toho nevyužít. A aby to nebyl jen obyčejný krém, přidala jsem jako bonus knedlíčky.
Uvařte si hladký špenátový krém
Rozpálíme si máslo a pár kapek olivového oleje, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme omytý špenát, nakrájené brambory, lehce osolíme a zalijeme vodou (stačí lehce, aby měla polévka krémovou konzistenci, případně můžeme naředit po uvaření). Vaříme do té doby, dokud brambory nezměknou. Přidáme rozdrcený česnek.
Tyčovým mixérem rozmixujeme.
Ingredience na knedlíčky (40 g dětské krupice, 1 vejce, 2 lžíce vody, 1 lžíce semínek (slunečnicová/sezamová/lněná..), špetka soli) smícháme a kávovou lžičkou dáváme do vroucí polévky – jakmile vyplavou, jsou hotové.