Ingredience
- 1 hrnek špaldové celozrnné mouky hladké
- 1/2 hrnku pšeničné hladké mouky
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
- 8 lžic rozpuštěného kokosového oleje
- 2 vejce
- 3/4 hrnku bílého jogurtu
- 6 lžic rozpuštěného medu
- vypeckované třešně
- tuk a kokos na vymazání a vysypání formy
Jó třešně zrály… milujete třešně? My tedy ano. Přemýšlela jsem, jaký recept zvolit jako první a jednoznačně mě napadla bublanina. Těsto jsem si opět sestavila sama, díky jogurtu je pěkně vláčné a buchta není suchá. Navíc její příprava Vám nezabere příliš času, takže ideální třeba i pro nečekané návštěvy.
Postup:
Smícháme mouky s práškem do pečiva. Přidáváme postupně olej, vejce, bílý jogurt a med. Vše důkladně promícháme a rozetřeme do kulaté formy. Po vrchu poklademe umyté a vypeckované třešně.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 18-20 minut (zkontrolujeme špejlí, jestli se těsto nelepí).
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
44.444444444444
0
100