Jogurtová bublanina s třešněmi

44%

Porcí

8

Příprava

10 min

Vaření

20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 1 hrnek špaldové celozrnné mouky hladké
  • 1/2 hrnku pšeničné hladké mouky
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
  • 8 lžic rozpuštěného kokosového oleje
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku bílého jogurtu
  • 6 lžic rozpuštěného medu
  • vypeckované třešně
  • tuk a kokos na vymazání a vysypání formy

Jó třešně zrály… milujete třešně? My tedy ano. Přemýšlela jsem, jaký recept zvolit jako první a jednoznačně mě napadla bublanina. Těsto jsem si opět sestavila sama, díky jogurtu je pěkně vláčné a buchta není suchá. Navíc její příprava Vám nezabere příliš času, takže ideální třeba i pro nečekané návštěvy.

Postup:

Smícháme mouky s práškem do pečiva. Přidáváme postupně olej, vejce, bílý jogurt a med. Vše důkladně promícháme a rozetřeme do kulaté formy. Po vrchu poklademe umyté a vypeckované třešně.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 18-20 minut (zkontrolujeme špejlí, jestli se těsto nelepí).

tresne-recept-bublanina

spaldova-mouka-tresne

bublanina-recept-deti

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
44.444444444444 0 100
-->