Ingredience
- 1 hrnek jemně mletých ovesných vloček
- 1 a 1/2 hrnku plnotučného mléka
- 1+1 zarovnané lžíce ghee
- 1 kávová lžička Charlieho koření do kaše
- 1/2 hrušky
- 1 kávová lžička třtinového cukru
- vlašské ořechy
- meduňka/máta
Když jsem na eshopu SONNENTORU uviděla poprvé krabičku Charlieho koření do kaše, věděla jsem, že ji musím mít. 🙂 Proč? Protože skořice, anýz, muškátový oříšek, kousky pomeranče, kardamon a hřebíček. Jak je u SONNENTORU zvykem, vše v bio kvalitě a plné intenzivní chutě a vůně! A taky protože doma milujeme kaše. Zvlášť teď během chladnějších měsíců.
Na ovesnou kaši můžete jít hned několika způsoby. Když si vzpomenu večer, tak si vločky namočím, ale v naprosté většině případů to tak není. 🙂 Co se týče ingrediencí, jde o základní věci, které máme doma stále, jen je pak různě kombinujeme. Stejně tak vločky máme v zásobě většinou ovesné a špaldové, plus ještě jáhly. No a ke koření: pořizovací cena 85 Kč je super, protože tím, jak je koření výrazné, tak vám ho stačí do kaše trochu, takže dlouho vydrží.
Pochutnejte si ráno na ovesné kaši
Do hrnce si nasypeme ovesné vločky a zalijeme je mlékem a dáme vařit.
Hrušku si umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozehřátou pánev dáme 1 lžíci ghee a na něm z obou stran opečeme plátky hrušky. Až lehce změkne, teprve posypeme lžičkou třtinového cukru, který nám na hruškách zkaramelizuje. Takto necháme minutu a odstavíme z plamene.
Kaši průběžně mícháme, zhruba po 8 minutách přidáme lžíci ghee, lžičku koření, promícháme a odstavíme.
Na talíř nandáme kaši, plátky hrušky a ořechy. Pokapeme rozpuštěným máslem z pánve, ozdobíme lístky meduňky/máty a můžeme podávat.
Dobrou chuť.
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů a recenzí.