Ingredience
- 2 velké cibule
- 1 polévková lžíce sádla
- 800 g kuřecích prsou
- 3 stroužky česneku
- čerstvě mletá sůl
- (čerstvě) mletý pepř
- 2 čajové lžičky Chakalaka koření (SONNENTOR)
- 5 polévkových lžic hustého rajského protlaku
- 600 ml kuřecího vývaru
- 450 g bílých fazolí (předem uvařených)
- sušené oregano
Tady ty fazole vaří moje mamka už dlouho. V názvu mají něco ve stylu “fazole z Vysočiny”, ale už ani mamka neví, kde k tomu přišly. 🙂 Každopádně jsem až letos zjistila, že u mě na blogu zatím chybí. A tak jsem je vytunila o koření od SONNENTORu, které jsem od nich nedávno dostala v ochutnávkovém balíčku.
Směs Chakalaka má lehce pikantní chuť, a ve svém složení má samé dobroty. Však se podívejte přímo na web SONNENTORu → Chakalaka koření.
Hodí se pro: pomazánky, drůbež, dýně / cuketa, luštěniny, zeleninu, grilování, jídla z obilovin, jídla z jednoho hrnce a zelí.
Ochutnejte směs fazolí s kuřecím masem
- Předem si uvaříme bílé fazole v lehce osolené vodě (klidně den předem) a stejně tak se bude hodit poctivý kuřecí vývar.
- Nakrájíme nadrobno cibuli, osmahneme ji na sádle ve větším hrnci.
- Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme ho a jakmile cibule zezlátne, přidáme ho do hrnce.
- Necháme maso ze všech stran zatáhnout a pustit šťávu.
- Naběračkou nabereme do malé misky šťávu, kterou pustilo maso a v ní rozmícháme 2 lžičky Chakalaka koření. Pak vmícháme k masu.
- Přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, promícháme a zalijeme vývarem.
- Necháme dusit, dokud maso není hotové.
- Pak teprve přidáme uvařené bílé fazole.
- A jako poslední vmícháme sušené oregano – to si dejte podle chuti, my ho máme rádi hodně. 🙂
Dobrou chuť.
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů, recenzí a reels receptů.
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100