jahelník

Podzimní jahelník

50%

Porcí

6

Příprava

5 min

Vaření

1 h 40 min

Hlasuj

Ingredience

  • 500 g BIO jáhel
  • 1 l plnotučného mléka
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 1 hrst kandovaného zázvoru
  • 1 hrst rozinek
  • 2 hrušky
  • 3 pásky 70% čokolády
  • 40 g másla
  • špetka soli

Minulý měsíc jsem v rámci spolupráce připravovala svůj první recept v remosce. Konkrétně to bylo toto úžasné podzimní ragú, které mělo super ohlasy. A abych remosku otestovala důkladně, tak pro svůj druhý recept volím sladké jídlo. Sice nejsem nadšenec do sladkých obědů, ale je pár světlých výjimek, které mám moc ráda. Jednou z nich je jahelník. Mám ho ještě radši než třeba klasický rýžový nákyp a teď na podzim si zaslouží svoji podzimní verzi.

Den jsem dumala nad tím, jak ho v remosce připravit. Jestli vážně postačí zalít vše mlékem a zapnout remosku. Že by to bylo tak snadné… A ono vážně jo. Chodila jsem se v průběhu lehce nedůvěřivě koukat, ale když jsem zhruba po 45 minutách přes sklo viděla, že to skutečně “dělá, co má”, tak jsem se uklidnila a šla dělat jinou práci. Toto je totiž asi největší výhoda remosky – pár minut vám zabere příprava, a pak už se nemusíte o nic starat.

Zrovna ten víkend jsem vůbec nestíhala, takže to přišlo vhod. A další bonus je, že se nic nepřipaluje! To jsem se snažila vyfotit, abyste sami viděli, že po vykrojení kousku jahelníku zůstává hladký povrch remosky a nikde ani ťuk připáleniny. Takže za mě remoska obstála i u sladké verze receptu.

Domluvená 10% sleva na remosku pro moje čtenáře platí, takže pokud ještě váháte, zase tolik času už není 🙂 Sleva platí už jen do 6. 12. 2018 ↓

SLEVA 10 % pro moje čtenáře na remosky:

Slevový kód: receptydetem10
Výše slevy: 10 %
Platí: do 6. 12. 2018
Kde uplatnit: znackovenadobi.eu

Vyzkoušejte jahelník z remosky

V konvici si uvaříme horkou vodu, kterou spaříme jáhly. Scedíme je, nandáme do lehce vymaštěné remosky máslem a přidáme další ingredience: hrst rozinek, zázvoru, nalámanou čokoládu a nakrájené hrušky. Zakapeme medem a zalijeme lehce osoleným mlékem (skutečně jen špetka soli).

Zapneme remosku a pečeme zhruba 100 minut.

Při podávání můžeme polít rozpuštěným máslem.

 V receptu byla použitá Remoska GRAND teflon (objem 4 litry – v nabídce je i menší varianta).

Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.

jahly-recepthruska-receptrecept-jahlyremoska-receptsladky-recept remoska-sladky-recept recept-remoska-sladky jahelnik-remoska jahelnik jahelník

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
50 0 100