Ingredience
- 400 g rýže parboiled s indiánskou rýží
- 2 menší květáky
- 300 g kuřecího masa (prsa)
- 1 polévková lžíce bavorské hořčice Boneco
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 a 1/2 kávové lžičky kari koření
- špetka soli
Venku se ochladilo. Toho si musel všimnout asi každý. Dokonce i ten pán, co ho občas potkávám, když jdu ráno do práce, tak už na sobě nemá jen kraťasy a triko, ale přidal i teplejší svetr. Kraťasy nosí pořád. 🙂
Když jedu autobusem, všude to pšiká. V práci taky. Ve školce a škole taky. Je to jako každý rok. A právě v tomto období je potřeba se pořádně zahřát. Nejen oblečením a zatopením v krbu, ale také jídlem. Tady ty podzimní jídla mě baví, a proto jsem pro pravidelný recept pro Boneco vybrala tuto podzimní verzi rizota. Navíc jsem chtěla ochutnat novinku v podobě bavorské hořčice, která si zaslouží pozornost.
Možná vás krapet vyděsí kombinace květáku a rýže, ale dejte tomu šanci. Doma se mi na to prvně také tvářili podezíravě, ale jak si pak všichni pochutnali…
Zahřejte se podzimním rizotem s kari
Jako první si dáme vařit květák. Očistíme ho, rozebereme na jednotlivé růžičky a důkladně umyjeme. Vaříme v lehce osolené vodě a snažíme se uhlídat, aby nebyl květák zcela rozvařený.
Mezi tím, co se vaří květák, tak si dáme vařit také rýži do lehce osolené vroucí vody (dle návodu – většinou cca 20 minut).
V misce si smícháme hořčici, olivový olej a kari koření. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, jen lehce osolíme a promícháme s připravenou marinádou. Necháme 5 minut odležet, rozpálíme pánev a maso opečeme ze všech stran, aby bylo hotové. Pak k němu přidáme uvařený květák a promícháme.
Jakmile máme uvařenou rýži, přidáme k ní směs masa a květáku, promícháme a můžeme podávat.
Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.