Ingredience
- 600 g rajčat
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 salátová okurka
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- pár kapek citronové šťávy
- 1 lžíce třtinového cukru
- čerstvě mletá sůl a pepř
- bazalka
- parmazánové hoblinky
V létě není většinou chuť na teplou polévku, proto jsou dobré zeleninové krémy, které jsou studené. Tato letní studená polévka na způsob gazpacha je ideální volba.
Postup:
Rajčata spaříme vařící vodou – stačí zalít a nechat půl minuty, scedit a oloupat slupku. Okurku oloupáme, nakrájíme na kousky, papriky vyloupeme a také nakrájíme. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny .
V mixéru rozmixujeme rajčata, papriky, okurku a cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu, špetku soli a mletého pepře, cukr. Natrháme pár lístků bazalky. Promixujeme. Ochutnáme a případně dochutíme podle vlastní chuti.
Přendáme do nádoby, která lze dát do lednice a necháme hodinu chladit.
Před podáváním posypeme parmazánem a přidáme bazalku.
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100