Ingredience
- 200 g černého rybízu
- 1 smetana na šlehání
- 2-3 lžíce medu
- 1 a 1/2 kvalitní čokolády
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 smetana ke šlehání
- 3 lžíce bílého jogurtu
Přemýšlíte čím zakončit menu? Nebo jen máte chuť na něco osvěžujícího? Domácí zmrzlina je tou pravou volbou.
Smetanová zmrzlina s černým rybízem
Postup:
Černý rybíz očistíme, umyjeme a rozmačkáme tak, aby nám zbyly i celé kuličky. Smetanu vyšleháme, smícháme s rybízem a medem a lehce prošleháme.
Dáme do nádoby mrazit.
Smetanová čokoládová zmrzlina
Postup:
1 celou čokoládu rozpustíme s kokosovým olejem ve vodní lázni. Smetanu vyšleháme, smícháme s rozpuštěnou čokoládou, vmícháme jogurt a nasekanou (nalámanou) půlku čokolády.
Dáme do nádoby mrazit.
Obě zmrzliny je ideální po půl hodinách promíchat – alespoň třikrát.
Při podávání doplníme lístky máty nebo meduňky.
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100