Smetanové zmrzliny

Porcí

6

Příprava

20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 200 g černého rybízu
  • 1 smetana na šlehání
  • 2-3 lžíce medu
  • 1 a 1/2 kvalitní čokolády
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 smetana ke šlehání
  • 3 lžíce bílého jogurtu

Přemýšlíte čím zakončit menu? Nebo jen máte chuť na něco osvěžujícího? Domácí zmrzlina je tou pravou volbou.

Smetanová zmrzlina s černým rybízem

Postup:

Černý rybíz očistíme, umyjeme a rozmačkáme tak, aby nám zbyly i celé kuličky. Smetanu vyšleháme, smícháme s rybízem a medem a lehce prošleháme.

Dáme do nádoby mrazit.

Smetanová čokoládová zmrzlina

Postup:

1 celou čokoládu rozpustíme s kokosovým olejem ve vodní lázni. Smetanu vyšleháme, smícháme s rozpuštěnou čokoládou, vmícháme jogurt a nasekanou (nalámanou) půlku čokolády.

Dáme do nádoby mrazit.

 

Obě zmrzliny je ideální po půl hodinách promíchat – alespoň třikrát.

Při podávání doplníme lístky máty nebo meduňky.

smetanova-zmrzlina

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->