Těsto na pizzu
- 260 g (+ na pomoučení) hladké mouky
- 130 ml vody
- 2 zarovnané polévkové lžíce olivového oleje
- 3/4 lžičky soli
Potírání
- 90 g hustého rajčatového protlaku
- 1 a 1/2 kávové lžičky koření na pizzu a těstoviny SONNENTOR
- špetka soli
Zdobení
- 1 Mozzarella
- cca 2-3 kusy mini klobásky
- cca 8 černých oliv
- 1/4 červené cibule
Během svátků se hodí mít vedle napečeného cukroví v záloze také pár slaných receptů. Ať už na rodinnou sešlost, nebo třeba blížícího se Silvestra.
Není to žádná věda. Těsto na pizzu, koření na pizzu od SONNENTORU (bazalka, dobromysl, tymián a libeček – vše v bio kvalitě), potřít, ozdobit a vykrojit. Ale když se to vezme jako celek, tak to vypadá roztomile a děti příprava zabaví.
Upečte si slané pohoštění v podobě stromečků z těsta na pizzu
Jako první si připravíme těsto na pizzu. Jde o základní nekynuté těsto. V míse smícháme mouku se solí. Postupně přilijeme olivový olej a vodu a ručně prohněteme. Jestli se nám těsto lepí, klidně si ho na vále pomoučíme.
Necháme pár minut bokem a během toho si rozehřejeme troubu na horkovzduch a 200 °C a nakrájíme suroviny na zdobení.
Můžeme použít tenké klobásky (s vysokým podílem masa), mozzarellu, černé olivy a červenou cibuli.
Těsto si na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát (cca 0,4 mm-0,6 mm) a z něho vykrajujeme stromečky, případně nožem vyřízneme jeden velký a zbytek dovykrajujeme. Skládáme na plech s pečícím papírem.
Potřeme směsí rajského protlaku s kořením na pizzu a libovolně zdobíme.
Pečeme zhruba 10 minut. Po vytažení necháme lehce vychladnout a můžeme se do toho pustit.
Dobrou chuť.
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů a recenzí.