Ingredience
- 1 velký (500 g) bílý jogurt (např. Hollandia)
- 3 vejce
- 100 ml slunečnicového oleje
- 1/2 kelímku hladké mouky
- 1/2 kelímku polohrubé mouky
- 4 zarovnané polévkové lžíce třtinového cukru
- špetka soli
- 1 sáček kypřícího prášku
Drobenka
- 1/2 kelímku polohrubé mouky
- 1 polévková lžíce třtinového cukru
- 90 g másla
Upečte si vláčné muffiny plné ovoce
Připravíme si formu na muffiny, případně košíčky.
Troubu si předehřejeme na 180 °C.
Ovoce si umyjeme/připravíme. Já zvolila zavařené meruňky v kombinaci s ostružinami a dál borůvky. Záleží, co máte doma a na co máte chuť.
V míse smícháme ručním šlehačem (případně použijeme robot, pokud máme) bílý jogurt a celá vejce. Přidáme cukr a postupně olej.
Mouky smícháme s kypřícím práškem a špetkou soli a přidáme ji postupně k tekuté části.
Zhruba polovinu těsta rozdělíme do všech formiček. Do každé dáme ovoce (např. 2 půlky zavařených meruněk a 1 ostružinu) a na něj rozvrstvíme zbytek těsta.
V menší míse smícháme ingredience na drobenku – nejdřív vidličkou, pak ručně a posypeme s ní muffiny.
Pečeme zhruba 22 minut.
Dobrou chuť!
Mrkněte také na můj profil na Facebooku a Instagramu, najdete tam spoustu další inspirace.