Ingredience
- 3 vaničky polotučného tvarohu
- 1 velký hrnek + na podsypání polohrubé mouky
- cca 1 třetina kávové lžičky soli
- 3 žloutky
- 1 sáček kvalitního vanilkového cukru
- 30 jahod
Předem bez mučení přiznávám, že do jejich přípravy se zrovna dvakrát nehrnu. Knedlíky obecně nepatří mezi ty nejrychlejší jídla, která máte bez práce. Ale jakmile nám doma zavoní první jahody, tak se překonám a plním přání celé naší rodiny.
Protože tvarohové těsto jahody miluje.
Protože LÉTO!
Připravte si doma knedlíky z tvarohového těsta s ovocem
V míse smícháme vařečkou tvaroh se špetkou soli, vanilkovým cukrem a moukou.
Přidáme žloutky a vařečkou je zapracujeme do těsta. Pak teprve dáme těsto na pomoučený vál a propracujeme ho ručně tak, aby nelepilo a bylo pružné a hladké
(Klidně do něj přisypte mouku.).
Takto zpracované těsto přendáme do lednice na 30 minut.
Dáme vařit lehce osolenou vodu, připravíme si jahody, které je po umytí lepší osušit.
Těsto rozdělíme na 4 části, rozválíme na tenký plát (cca 0,5 cm), nožem rozdělíme na stejné části a do každé zabalíme jahodu.
Osvědčilo se mi jahodu nejdříve zabalit, a pak knedlík dotvarovat v rukách.
Jakmile voda vře, dáme knedlíky vařit – dle velikosti hrnce, já například dávám vždy po 10 kusech. Vaříme zhruba 8-10 minut. Jakmile knedlíky vyplavou nahoru, vytáhneme je ven.
Na ozdobení se nabízí hned několik variant. My doma máme nejradši opražit na pánvi s troškou másla strouhanku s třtinovým cukrem. A pak polít máslem.
Ochutnat můžete také variantu se zakysanou smetanou, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.
Dobrou chuť!
Mrkněte také na můj profil na Facebooku a Instagramu, najdete tam spoustu další inspirace.