Ingredience
- 1 střední květák
- 700 g brambor
- 2 velké cibule
- 150 g slaniny
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g tvrdého sýru vcelku (např. cheddar)
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Postup:
Květák i brambory omyjeme, brambory nakrájíme na tlustší plátky a květák rozloupeme na růžičky. Dáme vařit do lehce osolené vody, dokud brambory i květák lehce nezměknou.
Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 °C, oloupeme cibuli a nakrájíme ji na půlměsíčky. Slaninu nakrájíme na kostky a dáme i opékat na pánev s olivovým olejem. Po 5 minutách přidáme cibuli a necháme ji opéct dozlatova.
Brambory a květák scedíme, lehce opepříme, rozvrstvíme do zapékací misky (střídavě brambory – květák), zalijeme smetanou, zakryjeme slaninou s cibulí a zasypeme nastrouhaným sýrem.
Pečeme zhruba půl hodiny.
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100