Zapékaný květák s bramborami

0%

Porcí

5

Vaření

50 min

Hlasuj

Ingredience

  • 1 střední květák
  • 700 g brambor
  • 2 velké cibule
  • 150 g slaniny
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g tvrdého sýru vcelku (např. cheddar)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup:

Květák i brambory omyjeme, brambory nakrájíme na tlustší plátky a květák rozloupeme na růžičky. Dáme vařit do lehce osolené vody, dokud brambory i květák lehce nezměknou.

Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 °C, oloupeme cibuli a nakrájíme ji na půlměsíčky. Slaninu nakrájíme na kostky a dáme i opékat na pánev s olivovým olejem. Po 5 minutách přidáme cibuli a necháme ji opéct dozlatova.

Brambory a květák scedíme, lehce opepříme, rozvrstvíme do zapékací misky (střídavě brambory – květák), zalijeme smetanou, zakryjeme slaninou s cibulí a zasypeme nastrouhaným sýrem.

Pečeme zhruba půl hodiny.

zapeceny-kvetakzapeceny-kvetak-s-bramborami

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->