Ingredience
- 2 vejce
- 100 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukru
- 70 g změklého másla
- špetka soli
- 260 g hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 zarovnaná lžíce perníkového koření
- 1 lžička skořice
- moučkový cukr na obalování
Letos (2024) jsem díky pracovním povinnostem měla i milou příležitost připravit a ochutnat nové druhy vánočního cukroví. Konkrétně jsem pro českou firmu Bagmaster fotila a točila recepty do jejich vánočního kalendáře, který najdete na jejich instagramovém profilu.
Perníčkové crinkles u nás doma měly úspěch, takže jsem se rozhodla, že vám recept přidám i sem na blog. Jen oproti původnímu receptu dávám méně cukru.
Příprava crinkles podle Pavly z Bagmasteru
Nejprve si vyšleháme vejce s cukrem a vanilkou do pěny.
Poté přidáme změklé máslo.
A nakonec přisypeme mouku, kypřící prášek, špetku soli, perníkové koření a skořici.
Vzniklé těsto dáme na 1-2 hodiny do lednice.
Pak tvarujeme kuličky a obalujeme v moučkovém cukru.
Naskládame na plech vedle sebe a pečeme na 180 °C cca 12–15 min.
Uchováváme v dobře těsnící nádobě.