cupcakes

Red velvet cupcakes

Porcí

12

Příprava

20 min

Vaření

15-20 min

Hlasuj

Těsto

  • 150 g hladké mouky
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 10 g holandského kakaa
  • 70 g změklého másla
  • 90 g třtinového cukru
  • 2 menší vejce
  • 150 ml podmáslí
  • 2 zarovnané čajové lžičky tekutého červeného potravinářského barviva
  • 1 čajová lžička bílého vinného octa z Bzence
  • 1 čajová lžička jedlé sody

Krém

  • 250 g Philadelphia sýru
  • 115 g másla
  • dle chuti moučkový cukr

Když jsem přemýšlela, jaký další recept s využitím Bzeneckého octu vám na blogu letos představím, lákal mě i nějaký dezert. Těch je ale málo. Každopádně jsem si vzpomněla na “kouzlení” s octem, sodou a kakaem, které vytváří červené zbarvení. Bohužel jsem se dočetla, že to platilo spíš historicky, kdy bylo kakao čistě přírodní a v dnešní cukrařině se mu pomáhá červeným barvivem. Každopádně bílý vinný ocet se používá stále.

Vzhledem k tomu, že se blíží den dětí, tak jsem to chtěla spojit. Pečení se nakonec ale ujala Violka, které zdatně sekundoval Jirka i Rozárka. Já nakonec jen zapisovala navážené ingredience a fotila. Zdobení možná není nádherné, jak jste zvyklí z jiných food blogů, ale to vůbec nevadí. Naopak, já jsem nadšená, jak si s tím poradili. Takže jestli máte doma děti, pusťte je do kuchyně.

Upečte si společně s dětmi red velvet cupcakes

Jako první si připravíme do kuchyně všechny ingredience. Ty z lednice necháme chvíli “ohřát” na pokojovou teplotu a máslo povolit, aby se nám nesrazilo.

Předem si přichystáme také formičky na muffiny, nebo jako v našem případě klidně na část i formu na domácí brumíky (ty jsem dávala naší nejmladší).

Pak teprve předehřejeme troubu na 180 °C.

V robotu (nebo větší míse a ručním šlehači) šleháme nejdříve samotné povolené máslo. Trvá to zhruba 5 minut. Pak do něj postupně zašleháme třtinový cukr a až budou všechna zrníčka cukru hezky zapracovaná, teprve přidáme vejce.

Pokud se nám máslová směs šlehá v robotu, můžeme si mezitím smíchat mouku, kakao a sůl. A v malé misce smíchat podmáslí a barvivo.

V této fázi smícháme vařečkou máslovou směs s moučnou a obarveným podmáslím.

Až jako poslední smícháme ve skleničce jednou sodu s vinným octem a přidáme je do těsta. Výsledná směs je krásně jemná. Hned ji plníme do připravených košíčků a dáváme do trouby na 15-20 minut (brumíci jsou dříve hotoví).

Po upečení je vytáhneme z trouby a necháme vychladit.

Na krém si zase vytáhneme předem z lednice máslo a Philadelphii. Já osobně nejsem příznivce máslových krémů, ale ve spojení se sýrem je krém jemný a není ani potřeba zbytečně dosladit.

Nejdříve šleháme samotné máslo, jakmile zesvětlá, tak po částech necháme zašlehat sýr a moučkový cukr (ten přidávejte přes jemné sítko).

Krém naplníme do zdobítka a ozdobíme muffiny.

Zdobení: čerstvé ovoce, máta/meduňka, zdobení…

Dobrou chuť!

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů a recenzí.

ingredience red velvetrecept vejcepečení dětipostup red velvetred velvet návodred velvet postupbílý vinný ocet receptvinný ocetbílý vinný ocetred velvet těstokrém na cupcakeszdobení muffinůred velvetbzenecký ocetred velvet brumícicupcakes red velvet muffiny navod-red-velvet-cupcakesčervený cupcakes red-velvet-recept

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0