jahodový koláč

Jahodová bublanina

80%

Porcí

12

Příprava

10 min

Vaření

30 min

Hlasuj

Ingredience

  • 3 vejce
  • 90 g třtinového cukru
  • 180 ml kokosového mléka (z plechovky)
  • 250 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
  • cca 200 g čerstvých jahod
  • tuk na vymazání formy
  • mletý kokos na vysypání formy

Jahodová sezona se pomalu ale jistě rozjíždí. Ta jejich svěží vůně, člověk se jí jen tak nenabaží! A protože v jednoduchosti je síla, mám tu pro vás základní recept na bublaninu, ale s jednou menší obměnou: místo másla jsem přidala kokosové mléko a kokosovou chuť podtrhla ještě mletým kokosem, kterým jsem vysypala koláčovou formu.

Pochutnejte si na bublanině s jahodami

Zhruba 10 minut před přípravou si nachystáme všechny ingredience do kuchyně, aby měly podobnou teplotu.

Jako první si rozehřejeme troubu (já dávám funkci s párou na 190 °C).

Kulatou koláčovou formu (průměr 28 cm) si vymažeme tukem a vysypeme kokosem.

V robotu (nebo ručním šlehačem) vyšleháme vejce s třtinovým cukrem. Jakmile máme jemnou světlou pěnu, opatrně vmícháme vařečkou kokosové mléko. To je hutné, takže pěna lehce spadne, ale to vůbec nevadí.

Bokem si smícháme mouku (1 lžíci mouky si necháme na obalení jahod), sůl a prášek do pečiva a smícháme je s tekutou směsí.

Jahody si umyjeme (doporučuji namočené v misce, ne pod tekoucí vodou, zachovají si tak víc ze své vůně), nakrájíme na plátky, posypeme 1 lžící mouky, promícháme a přidáme do těsta. Díky poprášení moukou se jahody nebudou během pečení v těstě tolik propadat.

Přendáme do formy, uhladíme a dáme péct zhruba na 30 minut.

Před podávání můžeme lehounce posypat moučkovým cukrem (stačí malá lžička).

Dobrou chuť!

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů a recenzí.

jahody receptkoláč s jahodami kolac-jahodovy recept-do-kolacove-formy recept-letodezert s jahodami jahodova-bublanina jahody-kolac rychly-kolac

Summary
recipe image
Recipe Name
Jahodová bublanina
Published On

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
80 0 100