Ingredience
- 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
- 2 polévkové lžíce špaldové mouky hladce mleté/hladké mouky
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 70 g třtinového cukru
- 110 g + na vymazání formiček másla
- 1 polévková lžíce + na vysypání hořkého kakaa
Není to dlouho, co jsem dostala velikou chuť na nějaký čokoládový dezert. Přemýšlela jsem, která klasika mi na blogu chybí a bylo jasno. FONDANT. Hříšně dobrý, přitom tak snadný.
Mimochodem víte, že se o jeho autorství hádá jeden newyorský šéfkuchař se svým francouzským sokem? Nicméně za jeho zrození se považuje rok 1987, takže jde o relativně mladý dezert, který si hodně rychle našel svoji oblibu ve všech světových kuchyních.
Upečte si fondant
Troubu si předehřejeme na 210 °C a připravíme si zapékací formičky. Je jich na trhu spousta, ale vyberte si takové, které vystačí přímo na 1 porci. Nejdříve je vymažeme máslem, pak lehounce vysypeme kakaem. Díky tomu pak fondant bez problémů vyklopíme.
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.