Špenátové lasagne

0%

Vaření

1 h

Hlasuj

Ingredience (špenátová náplň):

400 g listového špenátu (mraženého/čerstvého), 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 2 velké cibule, cca 80 ml mléka, 1 lžíce mouky (pohanková/hladká), 150 g kukuřice (mražená)

Ingredience (bešamel):

50 g másla, 2 – 3 lžíce oleje, 100 g hladké mouky , 800 ml mléka, muškátový oříšek

Ingredience (zbylé):

200-300 g strouhaného sýra, lasagne (zatím kupuji Panzani a stačí mi 1 balíček ze 2)

Postup:

V rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a zalijeme mlékem. Přidáme špenát a necháme povařit. Lehce osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Nakonec přidáme kukuřici a necháme ještě 5 minut povařit.

Nastrouháme si sýr.

Bešamel:

Rozpustíme si máslo a přidáme olej. Pomalu přidáváme mouku a stále mícháme, vznikne hustá kaše, kterou necháme osmahnout.

Přiléváme postupně teplé! mléko, stále mícháme, aby nevznikaly hrudky, nakonec nastrouháme špetku muškátového oříšku a na mírném plameni necháme 5 minut povařit.

Lasagne si předvaříme ve vařící vodě – při vyndávání si je rovnou rozlepíme, jinak se slepí a těžko se budou rozdělovat.

Zapékací mísu můžeme lehce vytřít olejem a začínáme skládat – plátky lasagní, špenátová náplň, bešamel, sýr.. takhle pokračujeme, dokud máme suroviny (počet vrstev záleží na rozměrech mísy), končit bychom měli sýrem.

Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C zhruba na 30 minut (nejlépe, aby sýr lehce zezlátl).

spenatove-lasagne

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->