Ingredience
- 1 kg brambor
- 3 vejce
- 10 - 12 polévkových lžic celozrnné mouky pšeničné
- 1 kávová lžička jedlé sody
- hrst medvědího česneku
- čerstvě mletá sůl a pepř
Sezona medvědího česneku je v plném proudu. Poslední dva až tři roky zpět se jeho popularita vymrštila tak, že by se dal nazvat skokanem roku. Rozhodně je to dobře, já a moje nejbližší okolí ho milujeme!
Tyhle bramborové placky jsou super na oběd ale třeba i večeři, navíc minulý týden bylo už vážně krásně, tak mě to lákalo si je jít sníst ven do zahradního altánu. Nevím jak vám, ale mně nejvíc chutná venku 🙂
Postup:
Brambory oloupáme, umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme vařit v lehce osolené vodě. Jakmile jsou měkké, přecedíme a necháme vychladnout.
Jakmile jsou brambory studené, rozmačkáme je a přidáme všechny zbylé ingredience (medvědí česnek umyjeme a nakrájíme nadrobno). Mouky bude potřeba možná krapet více, pokud byly brambory více vodnaté. Potřebujeme, aby šlo z těsta tvarovat placky.
Placky dáváme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu zhruba 20-25 minut (záleží na velikosti placek).
Jako doplnění jsem zvolila zeleninový salát.