Ingredience
- 600 g srnčí kýty
- 3 cibule
- 80 g másla
- 3 polévkové lžíce kvalitní sojové omáčky
- 15 listů medvědího česneku
- voda
- čerstvě mletá sůl a pepř
Sezona medvědího česneku se pomalu ale jistě rozbíhá, a tak jsem dostala první dvě “kytičky”. Zrovna jsem se chystala vařit srnčí maso, tak mi přišlo škoda česnek nepoužít. Naprosto dokonale to k sobě přece ladí.
Postup:
Maso nakrájíme na menší kousky. Rozehřejeme si hrnec, rozpustíme máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Mícháme a jakmile zezlátne, přidáme všechno maso naráz. Necháme pěkně zatáhnout všechny kousky, promícháme a teprve nyní lehce osolíme. Mícháme a čekáme, až maso pustí šťávu. Lehce opepříme, přidáme nakrájený medvědí česnek a sojovou omáčku. Opět promícháme a můžeme zalít vodou tak, aby byla voda zhruba 3 cm nad masem.
Stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a necháme dusit.
Během dušení si připravíme přílohu. Doporučuji vařené brambory, které po uvaření rozšťoucháme a přidáme opět nakrájený medvědí česnek – množství záleží na vás.