Srnčí na medvědím česneku

100%

Porcí

5

Příprava

10 min

Vaření

1 h 20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 600 g srnčí kýty
  • 3 cibule
  • 80 g másla
  • 3 polévkové lžíce kvalitní sojové omáčky
  • 15 listů medvědího česneku
  • voda
  • čerstvě mletá sůl a pepř

Sezona medvědího česneku se pomalu ale jistě rozbíhá, a tak jsem dostala první dvě “kytičky”. Zrovna jsem se chystala vařit srnčí maso, tak mi přišlo škoda česnek nepoužít. Naprosto dokonale to k sobě přece ladí.

Postup:

Maso nakrájíme na menší kousky. Rozehřejeme si hrnec, rozpustíme máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Mícháme a jakmile zezlátne, přidáme všechno maso naráz. Necháme pěkně zatáhnout všechny kousky, promícháme a teprve nyní lehce osolíme. Mícháme a čekáme, až maso pustí šťávu. Lehce opepříme, přidáme nakrájený medvědí česnek a sojovou omáčku. Opět promícháme a můžeme zalít vodou tak, aby byla voda zhruba 3 cm nad masem.

Stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a necháme dusit.

Během dušení si připravíme přílohu. Doporučuji vařené brambory, které po uvaření rozšťoucháme a přidáme opět nakrájený medvědí česnek – množství záleží na vás.

srnci-maso-recept medvedi-cesnek-brambory medvedi-cesnek-recept

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100