Ingredience
- 90 g mletých ovesných vloček
- 200 g hladké mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1 polévková lžíce cukru krupice
- 1 kávová lžička jedlé sody
- 1/3 kávové lžičky soli
- 1 (140 g) řecký jogurt
- 400 ml mléka
- 1 vejce
- 40 ml slunečnicového oleje
Lívance doma milujeme! Jsou jako stvořené pro pomalé víkendové vstávání a snídani ale zároveň také skvělou volbou pro svačiny do školy i na výlety.
Miluju na nich, že do těsta dokážu dostat všechny možné ingredience. Ať už je to banán, který je potřeba spotřebovat, nastrouhané jablko, uvařená a rozmixovaná dýně… nebo v tomto případě mleté ovesné vločky a řecký jogurt. Hlavně díky ovesným vločkám jsou lívance podstatně sytější, než kdyby byly jen ze samotné mouky.
A když už jsem u těch svačin, tak vám prozradím, že právě testujeme novou várku roztomilostí z e-shopu mimmo.cz.
Vy, co mě sledujete pravidelně, tak je už znáte. Máme komplet zásobu b.box. Tentokrát jsme (ano, já také) já i děti podlehli novinkám od výrobce Melii. ♥ Když se na ně podíváte, bude vám hned jasné, proč tomu tak je. Ty barvy a design. Ach. 🙂
Teď už ale k samotnému receptu.
Ochutnejte nadýchané lívance
Ve větší míse smícháme všechny suché ingredience. Pak přilijeme mléko, přidáme jogurt, vejce a olej a mixérem promixujeme.
Výsledná konzistence je hustá (podívejte se na toto moje video).
Rozehřejeme lívanečník případně nepřilnavou pánev a smažíme lívance. Z každé strany zhruba 2 minuty.
Necháme vychladnout na mřížce.
Natřít můžeme oblíbenou marmeládou, ořechovým máslem nebo si na nich pochutnat jen tak.
Dobrou chuť.
Svačinové boxy od Melii se u nás doma zabydlely rychle. ♥ Tady máte ještě pár dalších fotek.
Recept vznikl díky dlouhodobé spolupráci s e-shopem Mimmo.