Ingredience
- 400 g hrášku (čerstvého nebo mraženého)
- 20 g piniových oříšků
- 70 g strouhaného parmazánu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička hrubé soli
- zhruba 70 ml kvalitní olivový olej
Postup:
Hrášek si uvaříme. Pokud pracujeme s mraženým, necháme vychladnout. Připravíme si mixér, nasypeme hrášek, piniové oříšky, česnek, sůl, a přidáme trochu olivového oleje.
Necháme mixovat, zkontrolujeme hustotu. Pokud se nám zdá příliš husté, přidáme kapku olivového oleje. Přisypeme nastrouhaný parmazán a necháme ještě promixovat.
Pozn. můžeme udělat více pesta a uchovat ho ve skleničce v lednici – věřte, že dlouho tam stejně nevydrží. 🙂
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100