Ingredience
- 150 g bílé fazole
- 150 g červené fazole
- 150 g cizrny
- 200 g vepřového masa – v případě bezmasého jídla vynecháme
- 2 velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 250 g rajčatového pyré
- špetka soli
- tymián
Postup:
Fazole uvaříme společně s cizrnou doměkka (když jsou na 2 hodiny předem namočené, jsou rychleji uvařené). Mezitím si na lžíci olivového oleje orestujeme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, přidáme maso nakrájené na kostky, které jsme lehce osolili a posypali tymiánem.
Jakmile je maso téměř měkké, přilijeme rajčatové pyré a přidáme namačkaný česnek. Jakmile maso změkne, můžeme vypnout.
Poté co máme hotové fazole s cizrnou, scedíme zbylou vodu a přidáme k masu, vše promícháme a případně můžeme lehce dosolit.
Jako vhodnou přílohu doporučuji paráty (recept ve složce: knedlíky, přílohy).
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100