Fazolovo-cizrnová směs

100%

Hlasuj

Ingredience

  • 150 g bílé fazole
  • 150 g červené fazole
  • 150 g cizrny
  • 200 g vepřového masa – v případě bezmasého jídla vynecháme
  • 2 velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 250 g rajčatového pyré
  • špetka soli
  • tymián

Postup:

Fazole uvaříme společně s cizrnou doměkka (když jsou na 2 hodiny předem namočené, jsou rychleji uvařené). Mezitím si na lžíci olivového oleje orestujeme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, přidáme maso nakrájené na kostky, které jsme lehce osolili a posypali tymiánem.

Jakmile je maso téměř měkké, přilijeme rajčatové pyré a přidáme namačkaný česnek. Jakmile maso změkne, můžeme vypnout.

Poté co máme hotové fazole s cizrnou, scedíme zbylou vodu a přidáme k masu, vše promícháme a případně můžeme lehce dosolit.

Jako vhodnou přílohu doporučuji paráty (recept ve složce: knedlíky, přílohy).

fazolova-smes

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->