Ingredience:
250 g zeleného chřestu, 350 g rýže na risotto, 500 ml vývaru (horký – masový nebo zeleninový), 30 g másla, 1 cibule, sůl
Případně na posypání tvrdý sýr – parmezán nebo grana padano
Postup:
Odkrojíme tvrdou část chřestu, omyjeme ho a nakrájíme na menší kousky. Vaříme v lehce osolené vodě, dokud není měkký.
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nepropláchnutou rýži, kterou necháme osmažit (zhruba 5 minut) – občas mícháme, aby se rýže nespálila. Postupně přiléváme horký vývar, mícháme a čekáme, až jej rýže všechen nasaje. Rýže by měla být měkká zhruba po 20 minutách.
Přimícháme hotový chřest, případně lehce dosolíme.
Nakonec můžeme lehce posypat strouhaným tvrdým sýrem.
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100