Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 menší cukety
- 150 g hrášku (čerstvý nebo mražený)
- 150 g zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
- 2 stroužky česneku
- snítka bazalky
- 1 l vývaru
- na dochucení případně špetka soli a pár lístků bazalky na ozdobení
Pokud Vám chutná klasická minestrone, vyzkoušejte i tuto zelenou verzi, budete nadšení. Skvělé jídlo na jaro a léto plné vitamínů.
Postup:
Očistíme si cukety, překrojíme napůl a nakrájíme na půl kolečka. Česnek si rozdrtíme nožem a lehce nasekáme. Rozpálíme olivový olej a na něm opékáme cuketu společně s česnekem zhruba 7 minut.
Poté zalijeme teplým vývarem, přidáme hrášek a zelené fazolky. Pokud máte dobrý hovězí vývar, není třeba dosolovat. V případě slabšího zeleninového můžete lehce osolit.
Necháme uvařit veškerou zeleninu doměkka, ale tak aby se zcela nerozvařila. Nakrájíme bazalku a přidáme ji do polévky.
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100