Zelená minestrone

Hlasuj

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 menší cukety
  • 150 g hrášku (čerstvý nebo mražený)
  • 150 g zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
  • 2 stroužky česneku
  • snítka bazalky
  • 1 l vývaru
  • na dochucení případně špetka soli a pár lístků bazalky na ozdobení

Pokud Vám chutná klasická minestrone, vyzkoušejte i tuto zelenou verzi, budete nadšení. Skvělé jídlo na jaro a léto plné vitamínů.

Postup:

Očistíme si cukety, překrojíme napůl a nakrájíme na půl kolečka. Česnek si rozdrtíme nožem a lehce nasekáme. Rozpálíme olivový olej a na něm opékáme cuketu společně s česnekem zhruba 7 minut.

Poté zalijeme teplým vývarem, přidáme hrášek a zelené fazolky. Pokud máte dobrý hovězí vývar, není třeba dosolovat. V případě slabšího zeleninového můžete lehce osolit.

Necháme uvařit veškerou zeleninu doměkka, ale tak aby se zcela nerozvařila. Nakrájíme bazalku a přidáme ji do polévky.

zelena-minestrone

 

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->