Kuřecí stehno v jogurtové marinádě

Porcí

4

Hlasuj

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 200 g bílého jogurtu
  • šťáva z 1/2 citronu
  • kůra ze 1/4 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 snítky rozmarýnu
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sezamových semínek

Postup:

U stehen nařízneme mřížku (můžeme i odstranit kůži a naříznout přímo maso), lehce osolíme. V misce si připravíme marinádu smícháním jogurtu, šťávy z citronu, kůry, olivového oleje, rozmarýnu a utřeného česneku. Marinádou potřeme stehna a dáme je do lednice na 2 hodiny. Po vyndání dáme stehna na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C zhruba 40-50 minut (dle výkonu trouby). Během pečení alespoň dvakrát stehna otočíme a na posledních 10 minut posypeme sezamovým semínkem.

jogurtove-kure

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->