Ingredience
- 100 g špaldové mouky hladce mleté
- 150 g polohrubé mouky
- 3 kávové lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- 1 bio skořicový cukr
- 2 vejce
- špetka soli
- 3 zarovnané polévkové lžíce medu
- 100 ml mléka
- 100 g másla
- 2 jablka
Muffiny patří k oblíbeným i proto, že je jejich příprava snadná a rychlá. Jiřík o víkendu přišel, že má recept právě na muffiny, takže je jasné, že jsme se hned společně dali do pečení 🙂 Mouka byla po celém stole, ale tu radost z pečení mu prostě nikdy nevezmu. Pokud takhle taky doma společně pečete, tak asi víte, o čem píšu. 🙂
Upečte si doma muffiny s jablky
Rozehřejeme si troubu na 180 °C. Oddělíme si bílky od žloutků a bílky se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh.
Žloutky smícháme s medem (ty 3 lžíce v ingrediencích jsou v tuhém stavu, takže jej nechte lehce rozehřát), skořicovým cukrem a povoleným máslem. Nejlépe vám to půjde s tyčovým mixérem.
Mouky smícháme s práškem do pečiva a vmícháme ke žloutkům. Postupně vmícháme mléko a jako poslední lehce zamícháme sníh z bílků.
Jablka umyjeme, nakrájíme na malé kousky (bez jádřinců) a přidáme k těstu. Plníme formičky na muffiny.
Pečeme zhruba 20 minut.
Tip: kdo má rád skořici, může do těsta přidat navíc 1 kávovou lžičku mleté skořice.
Kategorie
Dejte vědět svým přátelům...
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/43643/virtual/www/domains/receptydetem.cz/wp-content/themes/recipes/single-recipe.php on line 128
100
0
100
9