Jablečné podzimní muffiny

100%

Porcí

10

Příprava

10 min

Vaření

20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 100 g špaldové mouky hladce mleté
  • 150 g polohrubé mouky
  • 3 kávové lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1 bio skořicový cukr
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 3 zarovnané polévkové lžíce medu
  • 100 ml mléka
  • 100 g másla
  • 2 jablka

Muffiny patří k oblíbeným i proto, že je jejich příprava snadná a rychlá. Jiřík o víkendu přišel, že má recept právě na muffiny, takže je jasné, že jsme se hned společně dali do pečení 🙂 Mouka byla po celém stole, ale tu radost z pečení mu prostě nikdy nevezmu. Pokud takhle taky doma společně pečete, tak asi víte, o čem píšu. 🙂

Upečte si doma muffiny s jablky

Rozehřejeme si troubu na 180 °C. Oddělíme si bílky od žloutků a bílky se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh.

Žloutky smícháme s medem (ty 3 lžíce v ingrediencích jsou v tuhém stavu, takže jej nechte lehce rozehřát), skořicovým cukrem a povoleným máslem. Nejlépe vám to půjde s tyčovým mixérem.

Mouky smícháme s práškem do pečiva a vmícháme ke žloutkům. Postupně vmícháme mléko a jako poslední lehce zamícháme sníh z bílků.

Jablka umyjeme, nakrájíme na malé kousky (bez jádřinců) a přidáme k těstu. Plníme formičky na muffiny.

Pečeme zhruba 20 minut.

Tip: kdo má rád skořici, může do těsta přidat navíc 1 kávovou lžičku mleté skořice.

deti_vari jablecne_muffiny_recept jablecny_dezert_pro_deti muffiny_pro_deti recepty_pro_deti jablecne_muffiny_pro_deti

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100