Ingredience
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku špaldové mouky hladce mleté
- 1 prášek do pečiva
- 1 čajová lžička perníkového koření
- 2 rovné polévkové lžíce třtinového cukru
- 2 celá vejce
- 1 hrnek mléka
- špetka soli
- ghí na smažení
Violka by mohla jíst lívance na snídani, svačinu, oběd i večeři. Doslova je miluje a stejně tak je má rád i zbytek rodiny. Takže se není čemu divit, že mi loni donesl Ježíšek pořádný litinový lívanečník. 😀 A já se teď můžu pouštět do všemožných pokusů a tvoření nových a nových příchutí. Tuto perníkovou jsem dělala už dvakrát a teď ji můžete ochutnat i vy. 🙂
Připravte si nadýchané lívanečky s vůní perníkového koření
V míse si smícháme metličkou mléko a vejce. Přidáme špetku soli, cukr a opět promícháme. Pak postupně přisypeme obě mouky a kypřící prášek. Metličkou šleháme tak dlouho, dokud není těsto pěkně hladké. Jako poslední přidáme perníkové koření, které těsto hezky provoní.
Rozpálíme lívanečník (případně pánev), rozpustíme ghí a můžeme smažit vždy z obou stran.
Tip:
Jestli vás perníkové aroma baví, klidně dejte do těsta rovnou 2 lžičky koření. 🙂
Co na dozdobení a dochucení?
Můžete si je dát samotné, nebo přidat tvaroh, jogurt i zakysanou smetanu. A na přikusování doporučuji čerstvé švestky.
Milujete lívance? Vyzkoušejte například i tyto kynuté lívanečky.
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.