Ingredience
- hrubozrnná sůl/mořská sůl
- bylinky
Tentokrát to nebude klasický recept jako spíš tip třeba na “jedlý dárek”. Sůl potřebujeme v kuchyni neustále. Je přeci nad zlato 🙂 A v kombinaci se sušenými bylinkami je parádním pomocníkem při vaření polévek, nakládání masa nebo vylepšení salátů a pomazánek. Navíc pokud máte na zahradě nebo v květináči dostatek bylinek, je to super způsob, jak si je uchovat i na zimu.
Já si připravila hned několik skleniček. Na fotce můžete vidět hrubozrnnou sůl se sušeným libečkem, celerovou a petrželovou natí a oreganem. Hodlám ji používat hlavně do polévek. Použít můžete ale i klasickou sůl a volit kombinaci bylinek podle oblíbenosti i chutí. Já si bylinky usušila v sušičce a nadrtila je v dlaních. Pak už jen stačí promíchat ve skleničce a pořádně uzavřít.
Kombinace pro bylinkovou sůl
Libeček – celerová nať – petrželová nať – oregano (dobromysl)
Tymián – rozmarýn
Citronová kůra – rozmarýn
Šalvěj – tymián – dobromysl
Tymián – rozmarýn – libeček – majoránka
A takhle by se dalo pokračovat ještě hodně dlouho 🙂 Při míchání si ale dejte pozor na poměr. Třeba takový libeček je skutečně hodně aromatický a stačí ho trocha. Já přisypávala nadrcené bylinky postupně, protřepávala a vždy “přičichla”, jestli už to stačí.
Tak mi pak třeba napište, jakou kombinaci jste zvolili vy 🙂