Domácí bylinková sůl

100%

Hlasuj

Ingredience

  • hrubozrnná sůl/mořská sůl
  • bylinky

Tentokrát to nebude klasický recept jako spíš tip třeba na “jedlý dárek”. Sůl potřebujeme v kuchyni neustále. Je přeci nad zlato 🙂 A v kombinaci se sušenými bylinkami je parádním pomocníkem při vaření polévek, nakládání masa nebo vylepšení salátů a pomazánek. Navíc pokud máte na zahradě nebo v květináči dostatek bylinek, je to super způsob, jak si je uchovat i na zimu.

Já si připravila hned několik skleniček. Na fotce můžete vidět hrubozrnnou sůl se sušeným libečkem, celerovou a petrželovou natí a oreganem. Hodlám ji používat hlavně do polévek. Použít můžete ale i klasickou sůl a volit kombinaci bylinek podle oblíbenosti i chutí. Já si bylinky usušila v sušičce a nadrtila je v dlaních. Pak už jen stačí promíchat ve skleničce a pořádně uzavřít.

Kombinace pro bylinkovou sůl

Libeček – celerová nať – petrželová nať – oregano (dobromysl)

Tymián – rozmarýn

Citronová kůra – rozmarýn

Šalvěj – tymián – dobromysl

Tymián – rozmarýn – libeček – majoránka

A takhle by se dalo pokračovat ještě hodně dlouho 🙂 Při míchání si ale dejte pozor na poměr. Třeba takový libeček je skutečně hodně aromatický a stačí ho trocha. Já přisypávala nadrcené bylinky postupně, protřepávala a vždy “přičichla”, jestli už to stačí.

Tak mi pak třeba napište, jakou kombinaci jste zvolili vy 🙂

domaci_bylinkova_sul bylinkova_sul_recept domaci_sul_bylinky recept_bylinkova_sul recept_na_bylinkovou_sul

 

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100