koláč s ovesnými vločkami

Jogurtový koláč s vločkami a ovocem

100%

Příprava

10 min

Vaření

25 min

Hlasuj

Ingredience

  • 5 vajec
  • 1/3 velkého kelímku třtinového cukru
  • 1/2 velkého kelímku slunečnicový olej
  • 1 velký kelímek (500 g) bílý jogurt (Selský)
  • 1 velký kelímek špaldové mouky hladké
  • 1/2 kelímku jemných ovesných vloček s vlákninou
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva
  • tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
  • broskve / meruňky

Jako první si vytáhneme všechny suroviny, aby měly podobnou teplotu. Bílý jogurt si přendáme do misky, protože kelímek budeme potřebovat jako odměrku.

Velký plech vymažeme důkladně tukem a vysypeme hrubou moukou.

Troubu předehřejeme na horní a spodní ohřev na 200 °C.

Čerstvé ovoce (já použila broskve a meruňky) umyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky.

Ve větší míse vyšleháme vejce s třtinovým cukrem. Postupně pomalu přilíváme olej a dál šleháme. Pak postupně přidáme a zašleháme i bílý jogurt.

Smícháme špaldovou mouku, vločky a kypřící prášek a postupně vmícháme do tekuté směsi.

Přendáme na plech, rovnoměrně rozetřeme a naskládáme ovoce.

Pečeme zhruba 20-25 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout.

Dobrou chuť.

těsto na koláčkoláč na velký plechovocný koláč

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100