Karlovarský knedlík

100%

Vaření

25 min

Hlasuj

Ingredience

  • 300 g starší housky/rohlíků
  • 120 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 220 ml mléka
  • petrželová nať
  • muškátový oříšek
  • sůl

Když se doma řeklo, že bude v neděli husa, moje sestra, která občas jezdí domů, tak si namyslela, že udělá karlovarský knedlík. Já sama ho běžně nedělám, ale když chtěla projevit snahu. Každopádně druhý den toho elánu a síly už tolik nebylo, takže to zůstalo na mně.

Musím říct, že nejvíce chutnal Violce, ta si dokonce i přidala.

Postup:

Housku nebo rohlíky nakrájím na malé kousky. Dáme je do větší míse. V menší míse smícháme metličkou mléko, vejce, sůl a špetku muškátového oříšku. Postupně přisypáváme mouku – potřebujeme, aby vzniklo hutnější těstíčko.

Petrželovou nať umyjeme a nakrájíme na drobno. Přisypeme k pečivu a zalijeme těstíčkem. Vše důkladně promícháme.

Připravíme si potravinovou fólii, do které dáváme těsto, vytvarujeme válcové šišky a důkladně zabalíme – ideálně i raději zavážeme provázkem nebo nití.

Vidličkou fólii jemně na pár místech propícháme a dáme vařit do vařící vody. Vaříme zhruba 20-25 minut, záleží, jak moc velké a “tlusté” šišky jsme připravili.

karlovarsky-knedlik-1024x682 husa-zeli-knedliky-1024x683 (1)

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->