Ingredience
- 300 g starší housky/rohlíků
- 120 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 220 ml mléka
- petrželová nať
- muškátový oříšek
- sůl
Když se doma řeklo, že bude v neděli husa, moje sestra, která občas jezdí domů, tak si namyslela, že udělá karlovarský knedlík. Já sama ho běžně nedělám, ale když chtěla projevit snahu. Každopádně druhý den toho elánu a síly už tolik nebylo, takže to zůstalo na mně.
Musím říct, že nejvíce chutnal Violce, ta si dokonce i přidala.
Postup:
Housku nebo rohlíky nakrájím na malé kousky. Dáme je do větší míse. V menší míse smícháme metličkou mléko, vejce, sůl a špetku muškátového oříšku. Postupně přisypáváme mouku – potřebujeme, aby vzniklo hutnější těstíčko.
Petrželovou nať umyjeme a nakrájíme na drobno. Přisypeme k pečivu a zalijeme těstíčkem. Vše důkladně promícháme.
Připravíme si potravinovou fólii, do které dáváme těsto, vytvarujeme válcové šišky a důkladně zabalíme – ideálně i raději zavážeme provázkem nebo nití.
Vidličkou fólii jemně na pár místech propícháme a dáme vařit do vařící vody. Vaříme zhruba 20-25 minut, záleží, jak moc velké a “tlusté” šišky jsme připravili.
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/43643/virtual/www/domains/receptydetem.cz/wp-content/themes/recipes/single-recipe.php on line 128