Špaldový koláč s jablky

100%

Vaření

35 min

Hlasuj

Ingredience

  • 500 g špaldové mouky jemně mleté
  • 180 g másla
  • 3 vejce
  • 6 velkých lžic rýžového sirupu
  • 15 g prášku do pečiva bez fosfátu
  • špetka soli
  • z 1/2 citronu citronová kůra
  • 8 jablek
  • 100 g mandlí
  • 1 bio skořicový cukr
  • Olej a mouka na vymazání a vysypání plechu

Postup:

Smícháme veškeré ingredience na těsto – máslo ideálně nakrájet na menší kousky, aby se těsto lépe zpracovalo. Nejdříve promícháme vařečkou, poté zpracujeme do tuhého těsta ručně. Necháme bokem.

Jablka umyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Mandle pokud máme se slupkou, tak spaříme horkou vodou a oloupeme – můžeme nechat celé nebo naloupat na poloviny.

Vymažeme a vysypeme si veliký plech.

Z těsta odkrojíme 1/3 a ze zbytku vyválíme plát, který přeneseme na plech. Pokryjeme těsto jablky, posypeme mandlemi a skořicovým cukrem. Z oddělaného těsta vyválíme opět plát a nakrájíme z něj pásky, které poklademe na jablka – buď jen rovnoběžně nebo můžeme vytvořit mřížku.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 °C 15 minut, poté stáhneme teplotu na 180 °C a necháme péct dalších 20 minut.

Koláč chutná nejlépe druhý den, kdy je pěkně vláčný.

recept-pro-deti-kolac recept-prasek-bez-fosfatu kolac-s-jablky recept-kolac-pro-deti kolac-recept-spaldova-mouka

kolac-recept-jablka-spaldova-mouka

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100

JE VÝBORNÝ, SUPER

  • Gabriela Sedláková 10 roky dříve

    Děkuji moc za reakci, navíc kladnou. )

  • Napiš komentář

    -->