Ingredience
- 210 g hladce namleté žitné mouky
- 170 g másla
- 2 žloutky
- 50 g moučkového třtinového cukru
- 1/2 lžičky kůry z citrónu (chemicky nečištěného)
- domácí marmeláda na slepování
Postup:
Do změklého másla přidejte moučkový třtinový cukr, žloutky a kůru z citrónu. Vše dobře promíchejte, přidejte žitnou mouku a vypracujte těsto. Vložte do svačinového sáčku a nechte v chladu uležet do druhého dne.
Vychladlé těsto vyválejte na pečícím papíru na cca 2 mm silný plát. Pokud by se těsto lepilo, můžete jej přikrýt ještě jednou vrstvou pečící papíru nebo potravinovou fólií a přes ní pak hladce válečkem vyválíte libovolný plát. Tvořítkem vykrajujte kolečka, do poloviny z nich vykrojte uprostřed malé kolečko.
Pečte v předehřáté troubě na 150 °C přibližně 15 minut, dokud lehce nezezlátnou. Vychladlá kolečka slepujte k sobě domácí marmeládou. Poté uložte v uzavřené krabici na suché a chladné místo. I lineckého cukroví je lepší, pokud má pár dní na rozležení.