Linecké z žitné mouky

54%

Vaření

15 min

Hlasuj

Like 19

Ingredience

  • 210 g hladce namleté žitné mouky
  • 170 g másla
  • 2 žloutky
  • 50 g moučkového třtinového cukru
  • 1/2 lžičky kůry z citrónu (chemicky nečištěného)
  • domácí marmeláda na slepování

Postup:

Do změklého másla přidejte moučkový třtinový cukr, žloutky a kůru z citrónu. Vše dobře promíchejte, přidejte žitnou mouku a vypracujte těsto. Vložte do svačinového sáčku a nechte v chladu uležet do druhého dne.

Vychladlé těsto vyválejte na pečícím papíru na cca 2 mm silný plát. Pokud by se těsto lepilo, můžete jej přikrýt ještě jednou vrstvou pečící papíru nebo potravinovou fólií a přes ní pak hladce válečkem vyválíte libovolný plát. Tvořítkem vykrajujte kolečka, do poloviny z nich vykrojte uprostřed malé kolečko.

Pečte v předehřáté troubě na 150 °C přibližně 15 minut, dokud lehce nezezlátnou. Vychladlá kolečka slepujte k sobě domácí marmeládou. Poté uložte v uzavřené krabici na suché a chladné místo. I lineckého cukroví je lepší, pokud má pár dní na rozležení.

img_2430img_2417img_2408

img_2436

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
54.285714285714 0 100
-->